E-poštni naslov Geslo

Pozabil sem geslo

 

Spremljanje slovenskih javnih razpisov

Javna obvestila v Sloveniji in Evropski uniji

Spletno reševanje sporov 17.02.2016

O spletišču

Na tem spletišču EU pomagamo nezadovoljnim potrošnikom. Uporabite ga lahko, če se želite pritožiti glede blaga ali storitev, ki ste jih kupili na spletu, in poiskati nevtralni tretji organ (organ za spletno reševanje sporov), ki bo pomagal rešiti spor. V nekaterih državah lahko tudi trgovci vložijo pritožbo zoper potrošnika. Če to velja za vašo državo, boste lahko ta sistem uporabili za pritožbo zoper potrošnika.

Pri vseh organih za reševanje sporov, navedenih na tem spletišču, smo preverili, ali izpolnjujejo naše standarde in ali so registrirani pri nacionalnih organih.

Organi za reševanje sporov, registrirani na tem spletišču.

Spletišče je na voljo v vseh 23 uradnih jezikih EU. Podrobna razlaga delovanja spletišča z opisom korakov postopka je na voljo tukaj .

Kaj je alternativno reševanje sporov?

Če se želite pritožiti v zvezi z nakupom, se lahko namesto pritožbe na sodišču odločite za alternativno reševanje sporov. S tem izrazom označujemo različne načine reševanja pritožb, pri katerih sodna obravnava ni potrebna. Običajno gre za to, da se obrnete na tretji organ, ki posreduje med vami in trgovcem, v zvezi s katerim se pritožujete. Posrednik lahko predlaga rešitev za vašo pritožbo, vam in drugi stranki naloži rešitev ali vas poveže, da skupaj poiščeta rešitev. Alternativno reševanje sporov mogoče poznate tudi pod drugimi imeni, denimo „mediacija“, „sprava“, „arbitraža“, „varuh človekovih pravic“ ali „odbor za pritožbe“. V primerjavi s postopkom na sodišču je alternativno reševanje sporov cenejše, manj formalno in hitrejše.

Kaj je spletno reševanje sporov?

Če se želite pritožiti v zvezi z nakupom, vendar ne želite vložiti tožbe na sodišču, boste mogoče za zunajsodno rešitev spora lahko uporabili storitev spletnega reševanja sporov.

Na našem spletišču boste lahko skupaj s trgovcem, v zvezi s katerim se pritožujete, našli organ za reševanje sporov, ter nato poiskali rešitev za spor. Opozorilo: sistem lahko uporabite samo, če vaša pritožba zadeva spletni nakup. 

 

Nazaj

Spremljanje razpisov

Spremljajte vse dnevne objave javnih razpisov in objav iz Sloveniji in Evropske unije (TED).

Elektronska sporočila, ki jih boste prejemali,  bodo oblikovana po meri, saj bodo vsebovala zgolj tuste javne razpise in naročila, ki ustrezajo Vašim potrebam in dejavnosti Vašega podjetja.

Brskate lahko tudi po arhivu že objavljenih naročil.

[Naslednji]

Informacije o javnih razpisih

Na naši spletni strani povzemamo osnovne informacije o razpisih ter Vam pomagamo, da v množici različnih naročil hitro najdete pot do tistih, ki so za Vas najbolj zanimivi. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

[Naslednji]

O nas

Od leta 2009 se ukvarjamo s spremljanjem javnih naročil in razpisov. Naš cilj je postati pomemben del evropskega informacijskega trga javnih naročil. Sledimo cilju oblikovanja sistema, ki se izvaja v državah EU kot vir pomembnih informacij o javnih razpisih in naročilih. Svojim naročnikom tako pomagamo pri pridobivanju novih strank doma in v tujini.

[Naslednji]

Zemljevid

Ali vas zanima, koliko javnih razpisov in naročil je trenutno aktualnih v določeni regiji? Premaknite kazalec na ustrezno regijo!

 NUTS zemljevid