E-poštni naslov Geslo

Pozabil sem geslo

 

Spremljanje slovenskih javnih razpisov

Javna obvestila v Sloveniji in Evropski uniji

Boljša organizacija razpisnih postopkov 09.03.2018

Evropska komisija je z objavo novih smernic prišla naproti javnih uslužbencem, ki se ukvarjajo z evropskimi skladi. Nove smernice bodo tem v ponoč pri zagotavljanju preglednih in učinkovitih postopkov javnega naročanja za projekte, financirane s strani Evropske Unije. Med 2014 in 2020 je v realno gospodarstvo EU usmerjeno več kot 450 milijonov evrov, od tega se kar polovica investira preko javnih raročil.

Nove smernice bodo omogočale še bolj transparentno in jasno porabo evropskega denarja. Zastavljene so celostno, torej od same priprave in objave razpisov, do izbire in ovrednotenja ponudb, pa do izvedbe javnih naročil.

Vključujejo tudi nasvete in prakse, kako se izogniti napakam, uporabne povezave in predloge.

Smernice med drugim svetujejo, kako kar najbolje izkoristiti direktivo iz leta 2014, ki z manj birokracije in več spletnimi postopki javnega naročanja poenostavlja sodelovanje malih podjetih ter spodbuja okolju prijazna ter družbeno odgovorna podjetja, da bi več sredstev črpala iz evropskih skladov. 

Več si lahko preberete na povezavi http://ec.europa.eu/regional_policy/sl/newsroom/news/2018/02/13-02-2018-new-commission-guidance-help-member-states-organise-sound-tender-procedures-for-eu-funded-projects

vir: ec.europa.eu

 

Nazaj

Spremljanje razpisov

Spremljajte vse dnevne objave javnih razpisov in objav iz Sloveniji in Evropske unije (TED).

Elektronska sporočila, ki jih boste prejemali,  bodo oblikovana po meri, saj bodo vsebovala zgolj tuste javne razpise in naročila, ki ustrezajo Vašim potrebam in dejavnosti Vašega podjetja.

Brskate lahko tudi po arhivu že objavljenih naročil.

[Naslednji]

Informacije o javnih razpisih

Na naši spletni strani povzemamo osnovne informacije o razpisih ter Vam pomagamo, da v množici različnih naročil hitro najdete pot do tistih, ki so za Vas najbolj zanimivi. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

[Naslednji]

O nas

Od leta 2009 se ukvarjamo s spremljanjem javnih naročil in razpisov. Naš cilj je postati pomemben del evropskega informacijskega trga javnih naročil. Sledimo cilju oblikovanja sistema, ki se izvaja v državah EU kot vir pomembnih informacij o javnih razpisih in naročilih. Svojim naročnikom tako pomagamo pri pridobivanju novih strank doma in v tujini.

[Naslednji]

Zemljevid

Ali vas zanima, koliko javnih razpisov in naročil je trenutno aktualnih v določeni regiji? Premaknite kazalec na ustrezno regijo!

 NUTS zemljevid